Loading Chestionare Auto...

Intrebari si raspunsuri chestionare auto categoria B

Intrebari si raspunsuri chestionare auto categoria B actualizate Iulie 2017
Afla mai multe

Despre

Prin intermediul acestui site puteti avea acces la toate intrebarile auto corespunzatoare categoriei B pe care le puteti intalni la examen. Acestea sunt sincronizate incontinuu cu baza de date DRPCIV astfel incat veti avea acces la toate intrebarile existente pana in acest moment.

 

Acest site a aparut din necesitatea de a avea resurse centralizate pentru a invata si exersa chestionare auto oficiale. In loc sa faceti chestionare auto de prin alte parti din care este posibil sau nu sa aveti la examen, intrebarile de pe “chestionareoficiale.com” sunt garantat cele oficiale deoarece sunt exact cele din baza de date a Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Site-ul DRPCIV.RO nu ofera posibilitatea obtinerii tuturor intrebarilor posibile(ci numai chestionare de catre 26 de intrebari) si de asemenea nu ofera raspunsul corect la intrebarile din chestionare. In setul de intrebari furnizat de noi veti gasi atat intrebarile oficiale cat si raspunsurile pentru fiecare intrebare in parte. Parcurgand cel putin o data fiecare intrebare veti obtine garantat examenul auto!

In cadrul examenului auto practic se tine cont de cateva aspecte esentiale, referitoare la starea tehnica a vehiculului, siguranta in trafic si asa mai departe:

1. Prima grupa urmareste verificarea tehnica si pregatirea autovehiculului:

–  3 puncte penalizare in cazul in care nu se verifica inchiderea usilor, nu se regleaza scaunul si oglinzile, nu se fixeaza centura de siguranta, nu se cunoaste aparatura de bord  sau nu se regleaza tetiera.

– 3 puncte penalizare in cazul in care nu se verifica triunghiul reflectorizant, stingatorul de incendiu, trusa medicala, valabilitatea ITP-ului si a asigurarii obligatorii.

–  3 puncte penalizare in cazul in care nu se controleaza starea franelor, a pneurilor, a directiei,fluidelor,claxonului si luminilor.

 

 

2. Grupa se refera la manevrele speciale ce vizeaza  siguranta in trafic:

– 5 puncte de penalizare in cazul in care cel examinat nu poate executa mersul inapoi in linie dreapta sau in viraj spre stanga ori spre dreapta, la coltul strazii, mentinandu-se banda de circulatie.

– 7 puncte de penalizare  in cazul in care nu se franeaza eficient si corect pentru a opri cu siguranta precizie.

– 5 puncte de penalizare in cazul parcarii sau parasirii parcarii in rampa sau in panta, ori pe teren plat, perpendicular, paralel sau oblic cu bordura.

– 5 puncte de penalizare pentru nerealizarea intoarcerii din 3 miscari.

 

3. Grupa a 3-a vizeaza comportarea in trafic:

– 5 puncte de penalizare pentru folosirea incorecta a luminii de drum pe timp de zi.

– 3 puncte penalizare pentru traversarea incorecta a intersectiilor ori intrarea incorecta in acestea ori pentru blocarea intersectiei

– 3 puncte penalizare in cazul in care nu se accelereaza progresiv si nu se mentine directia de mers, inclusiv atunci cand se schimba vitezele.

– 5 puncte de penalizare daca se opreste in trafic sau se paraseste zona de stationare dupa ce s-a parcat,  sau daca se iese de pe un drum cu acces privat.

– 6 puncte penalizare in cazul in care nu se iau masurile corecte ce se impun la coborarea din autovehicul.

– 3 puncte penalizare in cazul in care nu se efectueaza corect conducerea autovehiculului pe un drum drept.

– 5 puncte penalizare pentru nerespectarea conditiilor de schimbare a directiei(schimbarea benzilor, viraje stanga, viraje dreapta)

– 5 puncte penalizare pentru nerespectarea regulilor de intrare sau iesire de pe autostrada si artere similare

– 6 puncte penalizare pentru nerespectarea regulilor ce vizeaza lucrari in carosabil, depasirea vehiculelor in miscare,  depasirea vehiculelor stationate sau in cazul nerespectarii regulilor atunci cand cel examinat este depasit de catre alt participant la trafic.

– 3 puncte penalizare pentru demararea autovehiculului prin bruscare ori pentru nepornirea corespunzatoare a motorului

– 6 puncte penalizare daca nu se aplica regulile ce trebuiesc respectate in cazul circulatiei in sensul giratoriu, amenajarilor rutiere, in apropierea statiilor de tramvai sau autbuz, a cailor ferate, a trecerilor pentru pietoni ori in rampe sau pante.

– 3 puncte penalizare pentru conducerea incorecta in curba sau efectuarea incorecta a virajelor(trebuie sa se mentina banda de mers)

 

 

4. Grupa a patra vizeaza respectarea regulilor privind siguranta in trafic,  fluenta acestuia si o conducere ecologica:

– 21 de puncte penalizare in cazul nerespectarii indicatiilor, a semnalelor sau a dispozitiilor politistului rutier.

– 21 de puncte penalizare in cazul in care nu se respecta semnificatia marcajelor, a indicatoarelor, sau a semnificatiei culorilor semaforului electric, de asemenea si a regulilor referitoare la depasirea si neacordarea prioritatii in intersectiile nedirijate.

– 7 puncte penalizare in cazul in care nu se respecta o distanta suficienta fata de cei care circula pe sensul opus sau in fata.

– 5 puncte penalizare daca nu se respecta obligatiile ce se impun in cazul imobilizarii involuntare a autovehiculului in pasaje subterane sau tunele.

– 6 puncte penalizare in cazul in care nu se respecta semnalele agentilor de cale ferata, a politistilor de frontiera, a membrilor patrulelor scolare, a nevazatorilor sau a lucratorilor de la drumuri.

– 5 puncte penalizare in cazul in care nu se reduce viteza de deplasare la sub 30 km/h in localitati sau la sub 50 km/h in afara acestora atunci cand acest lucru este prevazut cu indicatoare

– 5 puncte penalizare in cazul in care se depaseste viteza maxima admisa.

– 5 puncte penalizare daca se circula cu viteza redusa intr-un mod nejustificat

– 5 puncte penalizare daca in conditii de ploaie, zapada, mazga sau polei nu se aplica reguli de conducere preventiva si nu se reduce viteza.

– 3 puncte penalizare pentru cedarea in mod repetat a prioritatii de trecere atat pietonilor, cat si autovehiculelor care nu au acest drept.

– 3 puncte penalizare daca se accelereaza si franeaza brusc sau se conduce neecologic.

– 3 puncte penalizare in cazul in care se ezita in mod repetat depasirea altor participanti la trafic.

 

Contact: chestionareoficiale@gmail.com

 

10 thoughts on “Despre

  1. Multumesc mult pentru acest site!! Am trecut de cateva ori print toate intrebarile si am luat examenul din prima, toate intrebarile au fost din setul de 1100 de pe site. Multumesc inca o data, sper sa fie asa usor si la traseu 🙂

  2. fara dat banii pe carti aiurea cu intrebari, iei direct setul complet de intrebari si aia e, fix din alea ai si la examen

    1. Asa este, intrebarile oferite pe acest site sunt indentice cu cele din baza de date DRPCIV, adica cele ce vor pica la examen.

  3. deci eu inainte sa iau toate intrebarile de pe acest site faceam numai pe drpciv si prima data am picat la examen pentru ca pe drpciv iti da random din toate intrebarile pe care le are si ai sanse pe unele sa nu le vezi deloc. Asa am luat setul de aici si am trecut de 2 ori prin toate, am luat examenul apoi fara probleme!! multumesc ChestionareOficiale!! keep up the good work!

    1. Da, este posibil ca atunci cand faceti teste pe DRPCIV, din cauza faptului ca sunt oferite aleator, este posibil ca anumite intrebari sa nu le vedeti niciodata (ori doar in ziua examenului propriu zis:D). Setul de intrebari oferit de noi contine TOATE intrebarile posibile ce pot cadea la examen.

  4. …daca as fi stiut de siteul asta mai demult…e aur! mi-am descarcat setul complet de intrebari pe tableta si trec prin ele ba pe la munca, ba dupa serviciu. E comod si simplu, fara conturi si aplicatii, citesti direct intrebarile si la final ai si raspunsurile sa te verifici.

Leave a Reply